Besök våra andra företag i Meccom Group

 

 

Nyheter

Nyheter

2023-03-22

På Meccom Klippan tror vi att kommunikation är en framgångsfaktor för att få nöjda kunder och medarbetare. Idag höll vår VD Niklas Brandmyr ett kort och innehållsrikt månadsmöte för företagets samtliga anställda. Nu är alla medarbetare uppdaterade kring vad som händer inom bolaget!

2023-03-15

Vi på Meccom Klippan ABs tryckluftsavdelning utför kompressorservice på samtliga fabrikat på den svenska marknaden och är Channel partner till ELGi Compressors Europe
Där levererar vi allt från produkt – installation – tillbehör – service och underhåll.
Med mångårig erfarenhet från branschen med tekniker och Fredrik Tunemalm som ansvarar för försäljning och eftermarknad, har vi en produktkunskap som ger oss flexibla och anpassade helhetslösningar samt en hög driftsäkerhet samt minimerad energiförbrukning.
På plats i Klippan finns en bred uthyrnings park med kompressorer från 7,5kW till 110kW.

Vi utför även:
Riskbedömningar, rörmärkning, läckagesökning med åtgärd, om och tillbyggnader av tryckluftssystem, konsultation och genomgång av kompressoranläggningar.

2023-03-08

Meccom förfogar över en bred maskinpark. Med våra 2 laserskärmaskiner erbjuder vi goda möjligheter att hjälpa våra kunder med laserskärning! Vi har en planlaser med 4×2 meters växelbord och skärkapacitet upp till 15mm i rostfritt. Vi har även en kombinerad rör- och planlaser med 3×1,5m växelbord och skärkapacitet upp till 15mm samt möjligheter att skära runda rör upp till Ø220mm samt fyrkanstprofiler upp till 150x150mm.

2023-03-03

Delar av ett 30 ton stålstativ som är redo för varmförzinkning. Stativet skall levereras och monteras hos kund tidigt i vår 2023.

2023-02-21

Väljer man att jobba tillsammans med Meccom Klippan får man även bolagets sex systerföretag på köpet!
Meccom Klippan tillverkar och slutmonterar INWATECHs vattenreningsanläggningar samt Steam Power Sales & Rentals mobila värmecentraler.
Till koncernens byggbolag, Einar Dahl Byggnads AB, bistår vi deras byggen med bla byggsmide och montagearbete. Einar Dahl Byggnads AB hjälper i sin tur oss med div byggservice inom industrin.
Tekniks isolering och plåtbeklädnad av tex rör och tankar hjälper Nya Klippans Isoleringskompani oss med kontinuerligt.
Utbytet med Meccom Rör & Tryckkärl är tätt, där vi gemensamt förser marknaden med produkter enligt tryckkärls & rörnomer, allt för att lösa kundens unika önskemål på ett så bra sätt som möjligt.
Koncernens ingenjörsbolag, VisoPro Sverige AB, nyttjas flitigt för att scanna kunders befintliga lokaler och områden för att underlätta arbetet vid kommande om- & tillbyggnader. Utkomsten av arbetet blir en digital tvilling med en exakthet ner till 1mm.
Tillsammans blir vi starka och konkurrenskraftiga!

2023-02-16

Meccom Klippans 40 Industritekniker arbetar kontinuerligt för att hålla i gång södra Sveriges industrier. Vi utför service och förebyggande underhåll med hållbarhet i fokus.
Vi mäter tex vår drivmedelsförbrukning i förhållande till omsättning och där vi kontinuerligt jobbar för att minimera vår körning. Tex planerar Meccom Klippan arbetet så att medarbetare samåker i så stor utsträckning som möjligt, vilket är bra för både miljön och våra kunder! Tillsammans gör vi skillnad på riktigt! Mot en mer hållbar framtid!

2023-02-10

Utöver tillverkning i kolstål och rostfritt stål utför vi på Meccom även del- och slutmontage av maskiner och andra utrustningar efter kundens behov och önskemål. För ändamålet har vi en ljus och modern monteringshall om 1600 kvm med takhöjd upp till 10.5m. Monteringshallen är utrustad med fyra traverskranar där vardera har dubbla 3,2 tons lyftkverk.

Öppet hus 2023-05-31

Klicka på banner för mer info

2023-01-25

Bengt hälsar ny VD på Meccom Klippan välkommen!

Vid årsskiftet tillträdde Niklas Brandmyr som Koncern VD för Meccom Group samt operativ VD för Meccom Klippan!

”Niklas Brandmyr; Ser fram emot att få vara en del av Meccom Klippan och driva dess utveckling framåt. Under dom senaste åren har Meccom Klippan byggt upp en fantastisk infrastruktur som få i branschen kan mäta sig med. Den fina infrastrukturen skall vi nu bygga vidare på för att skapa ännu nöjdare kunder och medarbetare. Vårt kunderbjudande kommer att spetsas ytterligare genom att sätta kunden och hållbarhet i centrum. 2023 kommer garanterat bli ett intressant och spännande år för företaget!”