Besök våra andra företag i Meccom Group

 

 

Nyheter

Nyheter

2023-06-01

Stor tack till alla som besökta Meccom Groups Öppet hus under gårdagen!
Vi är så tacksamma över den fina respons vi fått över arrangemanget!

Hade ni inte möjlighet att deltaga denna gång, hör av er så ordnar vi en visning av verksamheten!

2023-05-25

Mindre än en vecka kvar till Meccom Groups Öppet hus. Välkommen den 31/5 på dropp in mellan kl.10.00 – 14.00!
Programmet är nu helt spikat och förberedelsen pågår för fullt!
Har du ännu inte anmält ditt deltagande? Anmäl dig via https://lnkd.in/e-kSAi_C

2023-05-22

Intervju med Meccom Groups Koncern VD, Niklas Brandmyr, inför koncernens Öppet hus den 31/5!

Niklas, varför arrangerar ni ett Öppet hus?
Vi vill ge alla möjligheten att ta del av vad Meccom Group har att erbjuda samt visa upp koncernens fina infrastruktur som växt fram under dom senaste åren.

Vad kan man förvänta sig av ett besök?
Vår stora montagehall har konverterats till mässhall, där våra företag ställer ut. Ta chansen att mingla och prata med företagens representanter. Vi hoppas på många frågor inom tryckluft, industriservice, digitaltvilling, scanning. vattenrening, mobil värme, byggservice, orbitalsvetning, mekanisk tillverkning, teknisk isolering och mycket mycket mer…
Man får även möjlighet att gå en guidad tur genom våra produktionslokaler där tillverkningen kommer vara i full gång, delta i roliga tävlingar samt mingla i vårt nätverkstält samtidigt som man äter något gott från grillen.

Hur anmäler man sig till eventet?
Enklast anmäler man sig via vår anmälningslänk https://lnkd.in/eca_rqXZ.

Välkommen!

2023-05-16

Meccom Klippan fortsätter att växa!
Vill du jobba med ny teknik och bli en del av ett spännande företag?
Just nu söker vi:
– Konstruktör
– Svarvare/Fräsare
– Svetsare

Läs mer om tjänsterna på https://meccom.se/

2023-05-12

Meccom Klippan AB har en maskinbearbetningsavdelning där vi nytillverkar ett brett spektrum av delar och även utför reparationssvarvning. På bilden ses delar till en liten axelkoppling i rostfritt som ska svetsas ihop inför slutbearbetning. Utöver rostfritt jobbar vi även i kolstål, rödmetaller och olika plaster, från enstyckstillverkning upp till serier om något tiotal.
Vår maskinpark består av:
4st CNC-Svarvar
1st CNC/CAM-Fräs
1st CNC Flerop Svarv/fräs
+ ett flertal manuella maskiner
Arbetsområde fräs max 1400 x 600 x 400mm
Arbetsområde svarv max 3500 x 400mm

För tillfället söker vi personal till vår maskinbearbetning. Om du är intresserad av att jobba hos oss är du varmt välkommen att höra av dig till vår produktionschef på mats.agrell@meccom.se eller 073-4439876

2023-04-27

Förra veckan har vi haft besök av tredjeparts revisor för re-certifiering av ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 samt en uppföljande revision på ISO 3834-2:2021 + EN 1090-1:2009+A1:2011

2023-04-20

Detta är en anläggning för att kyla produkt på fabrik. Tanken är tillverkad av Meccom Klippan AB, vi har även monterat tank, värmeväxlare, rör och pumpar. Plåt och isolering har NYA KLIPPANS ISOLERINGSKOMPANI AB gjort.

2023-04-15

Meccom Klippan 20år!
Den 15 april 2003 grundades dagens Meccom Klippan. Bengt Thomasson tog då över El-Be Svets som några veckor tidigare försatts i konkurs.
I samband med övertagandet hade företaget 12 anställda. Bengt har under dom gångna åren fått Meccom Klippan att stadigt växa till dagens 75 anställda och med en årsomsättning om ca130Msek.

Bengt Thomasson; Det har varit en fantastiskt rolig resa där företaget växa i takt med att våra kunder växt. Meccom Klippan har hel tiden försökt vara i teknikens framkant och återinvestera i nyteknik.
Stort tack till kunder och personal som arbetat tillsammans med Meccom Klippan under dom gångna åren. Nu tar vi sikte på kommande 20 år, då vi förväntar oss en minst lika positiv utveckling!

2023-04-13

Meccom Klippan har bred erfarenhet av att tillverka tankar och kärl och genom åren har vi tillverkat en mängd tankar i olika storlekar och utförande: Små tankar, stora tankar, liggande tankar, stående tankar, tankar på ben, tankar på ”kjol”, tryckkärl, atmosfäriska tankar, tankar med koniska gavlar, tankar med uppvalsade gavlar, tankar med kupade gavlar, mantlade tankar osv. Vi har utrustningen och erfarenheten för att tillverka tankar till de flesta tänkbara applikationer. På bilden ses en något större tank på väg till en nöjd kund. Om ni också behöver hjälp med tillverkning av tankar är ni varmt välkomna att höra av er med er förfrågan!

2023-03-28

Thomas jobbar som kundansvarig och mekaniker. Specialist på plattvärmeväxlare. Renoverar pumpar och växellådor.

Vad är det bästa med att arbeta på Meccom Klippan AB?
– Variationen.

Hur länge har du varit anställd på Meccom Klippan AB?
– 12 år

Hur beskriver du med 3 ord arbetet?
-Utmanande, Intressant och berikande.

Vad är det viktigaste för att du ska trivas med arbetet?
– Jag vill ha ett utmanande jobb.

2023-03-22

På Meccom Klippan tror vi att kommunikation är en framgångsfaktor för att få nöjda kunder och medarbetare. Idag höll vår VD Niklas Brandmyr ett kort och innehållsrikt månadsmöte för företagets samtliga anställda. Nu är alla medarbetare uppdaterade kring vad som händer inom bolaget!

2023-03-15

Vi på Meccom Klippan ABs tryckluftsavdelning utför kompressorservice på samtliga fabrikat på den svenska marknaden och är Channel partner till ELGi Compressors Europe
Där levererar vi allt från produkt – installation – tillbehör – service och underhåll.
Med mångårig erfarenhet från branschen med tekniker och Fredrik Tunemalm som ansvarar för försäljning och eftermarknad, har vi en produktkunskap som ger oss flexibla och anpassade helhetslösningar samt en hög driftsäkerhet samt minimerad energiförbrukning.
På plats i Klippan finns en bred uthyrnings park med kompressorer från 7,5kW till 110kW.

Vi utför även:
Riskbedömningar, rörmärkning, läckagesökning med åtgärd, om och tillbyggnader av tryckluftssystem, konsultation och genomgång av kompressoranläggningar.

2023-03-08

Meccom förfogar över en bred maskinpark. Med våra 2 laserskärmaskiner erbjuder vi goda möjligheter att hjälpa våra kunder med laserskärning! Vi har en planlaser med 4×2 meters växelbord och skärkapacitet upp till 15mm i rostfritt. Vi har även en kombinerad rör- och planlaser med 3×1,5m växelbord och skärkapacitet upp till 15mm samt möjligheter att skära runda rör upp till Ø220mm samt fyrkanstprofiler upp till 150x150mm.

2023-03-03

Delar av ett 30 ton stålstativ som är redo för varmförzinkning. Stativet skall levereras och monteras hos kund tidigt i vår 2023.

2023-02-21

Väljer man att jobba tillsammans med Meccom Klippan får man även bolagets sex systerföretag på köpet!
Meccom Klippan tillverkar och slutmonterar INWATECHs vattenreningsanläggningar samt Steam Power Sales & Rentals mobila värmecentraler.
Till koncernens byggbolag, Einar Dahl Byggnads AB, bistår vi deras byggen med bla byggsmide och montagearbete. Einar Dahl Byggnads AB hjälper i sin tur oss med div byggservice inom industrin.
Tekniks isolering och plåtbeklädnad av tex rör och tankar hjälper Nya Klippans Isoleringskompani oss med kontinuerligt.
Utbytet med Meccom Rör & Tryckkärl är tätt, där vi gemensamt förser marknaden med produkter enligt tryckkärls & rörnomer, allt för att lösa kundens unika önskemål på ett så bra sätt som möjligt.
Koncernens ingenjörsbolag, VisoPro Sverige AB, nyttjas flitigt för att scanna kunders befintliga lokaler och områden för att underlätta arbetet vid kommande om- & tillbyggnader. Utkomsten av arbetet blir en digital tvilling med en exakthet ner till 1mm.
Tillsammans blir vi starka och konkurrenskraftiga!

2023-02-16

Meccom Klippans 40 Industritekniker arbetar kontinuerligt för att hålla i gång södra Sveriges industrier. Vi utför service och förebyggande underhåll med hållbarhet i fokus.
Vi mäter tex vår drivmedelsförbrukning i förhållande till omsättning och där vi kontinuerligt jobbar för att minimera vår körning. Tex planerar Meccom Klippan arbetet så att medarbetare samåker i så stor utsträckning som möjligt, vilket är bra för både miljön och våra kunder! Tillsammans gör vi skillnad på riktigt! Mot en mer hållbar framtid!

2023-02-10

Utöver tillverkning i kolstål och rostfritt stål utför vi på Meccom även del- och slutmontage av maskiner och andra utrustningar efter kundens behov och önskemål. För ändamålet har vi en ljus och modern monteringshall om 1600 kvm med takhöjd upp till 10.5m. Monteringshallen är utrustad med fyra traverskranar där vardera har dubbla 3,2 tons lyftkverk.

2023-01-25

Bengt hälsar ny VD på Meccom Klippan välkommen!

Vid årsskiftet tillträdde Niklas Brandmyr som Koncern VD för Meccom Group samt operativ VD för Meccom Klippan!

”Niklas Brandmyr; Ser fram emot att få vara en del av Meccom Klippan och driva dess utveckling framåt. Under dom senaste åren har Meccom Klippan byggt upp en fantastisk infrastruktur som få i branschen kan mäta sig med. Den fina infrastrukturen skall vi nu bygga vidare på för att skapa ännu nöjdare kunder och medarbetare. Vårt kunderbjudande kommer att spetsas ytterligare genom att sätta kunden och hållbarhet i centrum. 2023 kommer garanterat bli ett intressant och spännande år för företaget!”